Systeemwanden

De systeemwand heeft een aantal grote voordelen: de wanden zijn gemakkelijk te monteren en te demonteren afb.1. Meestal worden systeemwanden onder het systeemplafond geplaatst, waardoor een wand later gemakkelijk weer is weg te halen of te verplaatsen, zonder dat er extra werkzaamheden aan het plafond komen. Deuren en ramen zijn verkrijgbaar in standaardmaten, natuurlijk kan er ook van deze standaardmaten worden afgeweken. Kortom, systeemwanden geven u veel vrijheid in het indelen van uw pand en het eventueel later wijzigen ervan.

 

Scheidingswanden

Scheidingswanden zijn wanden die d.m.v. metalstud profielen met gips en fillerwerk worden geplaatst. In afb.2 ziet men de opzet van een scheidings-wand. Eerst wordt er een raamwerk d.m.v. profielen geplaatst, de gipsplaten worden hier op bevestigd en de naden / schroeven worden gefillerd. Tevens kan er isolatie worden aangebracht. Voor het definitief sluiten van de wand kan er eventueel elektra / gas / water leidingen worden aangelegd.

 

 

Voorzetwanden

Voorzetwanden worden geplaatst voor muren. Dit met name voor isolatie.In afb.3 ziet men de opzet van een voorzetwand. Hier wordt er een raamwerk van metalstud profielen geplaatst, isolatie , eventueel elektra / gas / water leidingen aangebracht. Dan wordt de wand gesloten en deze gefillerd.

 

Isolatie

In de systeemwand kan er isolatie worden aangebracht, hier zijn ook weer diverse mogelijkheden. De keuze van isolatie wordt bepaald aan de hand van diverse factoren; geluidsdemping, brandvertragend etc.

Voor het advies van scheiding / systeem of voorzetwanden kunt u geheel vrijblijvend bezoek brengen aan ons, Heafland 23 te Brunssum. Of reageer via e-mail info@radax.nl en neem contact met ons op en Radax helpt u graag verder.